De-weg-is-het-doel.reismee.nl

De eerste etappe zit erop.

Zo we zitten in Roncesvalles de eerste 27 km zit erop.Even van voorafaan beginnen we zijn door Herbert op dinsdagochtend 8.30 in de auto naar Angouleme gebracht. We dachten dat het eenvoudig zou zijn de reservering via het internet op voorhand te regelen maar dat lukte even niet.Dus snel naar het loket en toen holder de bolder de trein in .Lekker een uurtje in Bordeaux op het terras een kop koffie gepakt en toen naar Bayonne.

Zover zo goed: Maar toen ik uitstapte achter Corry aan bleef er een stok hangen en ging opeens mijn nieuw gekregen allarm af. Wij zijn dus niet meer welkom in Bayonne.Ik weet niet hoeveel decibel het ding had maar we voelden ons doodongelukkig.Toch snel in de trein naar St Jean gestapt met de handen om het apparaat dichtgeknepen maar het hielp allemaal niet veel.Uiteindelijk heeft Corry hem uit het raam gegooid waar hij misschien nu nog ligt te loeien.

Oke toen op zoek naar een slaapplaats dat lukte direct in St Jean bij de vrienden van de franse st jacobsroute. Erg leuke man die ons direct een slaapplaats kon leveren, en die zich onze namen twee uur later nog herinnerde toen we kwamen informeren naar rugzakvervoer.

Ja jullie horen het goed we hebben rustig aan opgestart en de rugzakken laten we de eerste dagen met een bus naar de volgende stop vervoeren.S'nachts met zijn zessen in een keurige herberg geslapen voor 8 euro met ontbijt wat op zijn frans niet veel voorstelde.Gisteren dus onze eerste 10 km gelopen en dat was heftig maar een geweldige ervaring.We spreken mensen van alle nationaliteiten en de sfeer is onvergetelijk behulpzaam en geinteresseerd. het avondeten hebben we met nog 38 pelgrims genuttigd en dat was heel gezellig .

In de namiddag op ons terras een zelfgezet kopje bouillon en thee gezet en genoten van de muziek van Corry en ik van mijn bebook. In de lucht hingen op een gegeven moment 7 grote gieren op zoek naar een van de vele cadavers die her en der opde velden liggen.

26/8 Vandaag al om 7.45 op pad en ook het eerste stuk was afzien doordat het zo stijl was.

Later hadden we lekker de pas erin en hebben we echt genoten van al het natuurschoon om ons heen. Overal schapen en wilde paarden en pony's om ons heen en omdat het zulk prachtig weer was konden we heel ver van ons af kijken.

Ik zal een dezer dagen proberen om wat foto' s bij mijn verhalen te krijgen.

Nu zitten we lekker op het terras te wachten tot we op een slaapzaal met 116 anderen mogen in een oud klooster. Daarna eten en naar de mis die dagelijks plaatsvind voor de vele pelgrims die hier komen.

Wij gaan door met voor 1000% genieten en we laten nog wel weer van ons horen.

Bikki !

Heej gekke mensen !
En, hoe gaat het met de kuiten ;) ? En hebben jullie al een beetje spaans kunnen praten met een oud opatje haha ?
Heeeeeuuul veel succes en dikke kus,
Nikki en Sjoerd

Eric en Marian

Ha,ha,ha!!! Leuk verhaal van dat alarm! Klinkt verder allemaal heel gezellig. Veel plezier!
Groetjes, Eric en Marian

Bernard en Marian

Fatastisch te lezen hoe het jullie vergaat. Die natuur met gieren, paarden enz. Ook verstandig rustig aangepakt jullie eerste dagen. Blijf genieten en met beleid lopen.
Liefs Bernard en Marian