van Uterga naar Lorca via Estella tot in Torres del rio
De laatste twee dagen heerlijk gelopen door echt gigantische heuvellandschappen vol met olijfboomgaarden en wijngaarden. We hebben bij de bodega waar de beroemde wijn gemaakt wordt wijn gedronken uit de enige bron ter werels die naast drinkwater ook wijn geeft.
Geproost op het goede leven en een behouden tocht samen met onze medepelgrim Frank die we al een aantal dagen te pas en te onpas tegenkomen. De eerste groep mensen is ons inmiddels vooruitgegaan en lopen via het boekje. Wij hebben omdat Cor voorzichtig moet zijn met haar knieeen en blaren besloten voor de rustige aanpak. Dat betekend rond 6.00 op ontbijten en dan om 7.00 op pad .Rond 10.30 een lekkere grote bak koffie met een cakeje en dan door tot we ergens langs de weg ons kamp opslaan om gezellig een kopje thee te zetten en te genieten van de lunch.Gisteren In Estella heerlijk een uurtje rondgewandeld. Prachtig stadje met mooie kerken .
De weg is echt vergeven van de religieuze en historische gebouwen en embleemen. Er zijn regelmatig missen voor pelgrims en gisterenavond heb ik aan een jezusmeditatie meegedaan.En ook al is het niet mijn ding ergens diep in mij liggen toch de resten van een roomskatholieke jeugd en dus ook wel een stukje emotie. (Nel je kunt trots om me zijn) Langs de hele camino liggen herbergen die beheerd worden door vrijwilligers uit alle landen.Gisterenavond waren dat toevallig nederlandse mensen. De kosten per overnachting liggen tussen de 5 en 10 euro en meestal zijn we 8 a 10 euro kwijt voor eten .Morgen is de laatste dag dat we de rugzakken met transport meegeven. Ik zal het grootste deel van mijn bagage mee terug geven naar huis als Herbert Corry op komt halen.Dan ga ik dus alleen verder en zal ik mijn vriendin gaan missen. Maar goed dat was op voorhand de bedoeling dus is het ook goed. Voor vandaag hebben we onze 20 km er weer opzitten. Straks even douchen dan lekker een boek lezen en rond 21.00 de koffer in
Nou meiden wij zijn tots op jullie en morgen gaan we
rijden om richting spanje te gaan. En Corry op te halen . We zijn erg benieuwd hoe het er allemaal uit ziet. Nou tot morgen zal ergens eind van de middag worden Gr. Roes en Herbert
Hoi Ans en Corry,
Ik ben trots op jullie hoor, een goed begin van een lange mooie tocht. Ik had eerst de indruk dat het een hele drukke route zou zijn met heel veel pelgrims, maar als ik dit zo lees dan komen jullie maar zo nu en dan mensen tegen en is er ruimte genoeg om even lekker langs de kant bij te komen met een lekkere kop thee en te genieten van de omgeving.
Via deze weg wil ik Herbert ook even de groeten en zeggen dat ik binnenkort een afspraak wil maken om hem en Corry te zien en de belevenissen te horen van Corry.
Ans, sterkte de komende tijd, je gaat dan wel alleen verder maar "alleen" zul je niet zijn gezien de reacties.
Eric en Marian