De-weg-is-het-doel.reismee.nl

Weer de wijde wereld in van Burgos naar Hornillos del Camino

Als ik s'avonds in bed kruip ligt de hele goe gemeente al te slapen. s'nachts wordt ik wakker en lilgt erineens een hele mooie jonge knul in het bed naast me (de stapelbedden staan twee aan twee aan elkaar geschoven) Nog met het verhaal van Gilles in mijn hoofden zijn hoop God te ontmoeten denk ik:MAAR ik lig mooi naast Jezus .De knul had echt zijn dubbelganger kunnen zijn.

Maar goed om 5.00 liepen de eerste mensen alweer te rommelen en loop ook ik weer de stad uit.dat blijf ik een beetje moeilijk vinden maar goed ik doe het toch en vind al snel weer mijn weg langs de gele pijlen op muren,stoepranden en palen.Eigenlijk is die hele Camino een soort van spoorzoeken. Ik ontmoet veel bekenden vanwie ik dacht dat ze al veel verder zouden zijn en de contacten zijn warm en hartelijk. Daarna gaat ieder weer in zijn eigen tempo verder.

Na 20 km ben ik in Hornillas del Camino . Volgens mijn gids hoor je dat in 6 uur te lopen zonder pauzes. Mijn tempo ligt aan de hoge kant want ik loop het in 5 uur met pauzes. je voelt na verloop van tijd trouwens nauwelijks nog dat je een rugzak draagt. De auberge is rond 14.00 vol maar de meneer die het zaakje runt rukt gewoon een paar deuren in het dorp open en er komen in allerlei zaaltjes en gebouwtjes nog ongeveer 40 slaapplaatsen vrij. Niemand hoeft gelukkig verder te lopen. En zie daar de noorse meiden en Gilles zijn ook weer van de partij.Dat wordt dus weer gezellig vanavond. Een pelgrimsmenu kost tussen de 8 a 10 euro en bestaat uit drie gangen.Meestal ontbijt ik in de auberge van spullen die ik zelf koop daarna loop ik een km of 10 en neem dan een kop koffie met een stuk belegd stokbrood . Tussendoor twee stuks fruit enveel water. Mijn budget ligt zo ongeveer op 20 euro per dag zonder uitgave van internet en postkaarten e.d.