Leon,in jesus en weer 60 km verder
op 16/9 al om 7.00 op pad lekker mijn muziek aan want de weg is alleen maar over doorgaande wegen en over industrieterrein. Veel van mijn collega pelgrims nemen de bus tot in het centrum. Om 12.00 in Leon hele mooie stad . Als ik in de stadsherberg aankom staat er een lange rij met mensen die een slaapplaats zoeken. De bokken en schapen worden van elkaar gescheiden zoals dat hoort volgens de nonnen die hier de scepter zwaaien.Omdat ik hele zere voeten had snel met een treintje een rondrit gemaakt langs alle bezienswaardigheden in de stad wat zeer de moeite waard was. Om 17.00 net toen de winkels weer open gingen hoosde het van de lucht dus ben ik lekker mijn bed in gedoken met mijn Ebook. Om 21.00 nog even een pelgrimszegening meegepikt en wel 35 pinquins gespot waaronder jonkies van rond de 25.
17/9 Om 6.50 op pad na het ontbijt. 2 Poolse meiden op sleeptouw die vanuit Leon wilden starten. Vol enthousiasme achter een groep anderen aangelopen terwijl ik wist dat de gele bewegwijzering de andere kant uit stond. Maar we zijn natuurlijk toch maar kuddedieren.Goed na een half uur bleek de groep dus op zoek naar het busstation en gingen wij gezellig verder de goede kant uit. Omdat ik het zat was alsmaar langs de doorgaande wegen te moeten lopen heb ik gekozen voor een alternatieve route door prachtig landschap mooi maar door mijn zere voeten kon ik er toch niet voor 100% van genieten. Rond 12.00 was ik gelukkig in Jesus (nee henk het is niet wat je vreest) het was de auberge die zo heet. Echt geweldig helemaal in de jaren 60 stijl met op alle wanden tekeningen, gedichten, spreuken en opmerkingen van mensen die hier door de jaren heen gelogeerd hadden. Die middag val ik voor het eerst sinds mijn voettocht twee uur in slaap. sà vonds lekker gegeten met Gilles en nog twee canadese meiden het journaal stond aan het bleek dat Barcelona getroffen was door een wervelwind en Pamplona de stad waar ik een aantal dagen tevoor was door heel veel regen en hagel.Snel even Ries gebeld en gezegd dat alles goed was . Nu die had er nog niets over gehoord dus met een gerust hart te bedde.
18/9 Om 7.00 van start heerlijk gelopen en 20 km verder ga ik de enige herberg in die er in dit gehucht te vinden is. Het is van de kerk en wordt gerund door twee jonge knullen die de hele middag muziek van Bob Dylan draaien. De boel is zwaar verwaarloosd en ik ben dolblij dat ik een eigen laken gekocht heb waar ik op lig. Veel mensen zijn al gebeten door bed bugs of wat voor beesten dan ook maar daarna moet je alles ontsmetten en voor behandeling naar het rode kruis . Maar met het avondeten maken ze een hoop goed dat is echt spaans en heerlijk voor die 6 euro´s.
19/9 ik plak alle vehalen maar achter elkaar aan omdat ik een aantal dagen geen beschikking over het internet had. Vandaag met Gilles opgelopen o.a door astorga echt een heel mooi plaatsje met bijbehorende kerken en gebouwen. Ik ga opnieuw proberen de foto,s bij te plaatsen ben net gedouched heb gezellig even met Nikki op msn gebabbeld en zal straks nog even met Ries bellen
Fijn weer wat van je te lezen en dat het op je zere voeten na goed met je gaat.Ik zat al elke dag op een verhaal te wachten en werd al wat onrustig.
Ga gewoon door met genieten en tot snel bij je volgende verhaal.
Liefs Corry
Hoi Ans,
We genieten van al je mooie reisverhalen en van de mooie foto's. Ik was een "beetje"jaloers want ik had ook wel naast Jezus wakker willen worden. Heeeel veeel sterkte met je blaren, laat je voetjes maar lekker masseren. Vandaag het verjaardags feestje van de kleine Suus gevierd. Hartelijke groet Bernard en Marian
Hoi Gans,
ik geniet erg van je mooie verhalen.heelbijzonder jammer van die blaren. knikker die schoenen maar weg dat scheeld weer een paar kilo.
oja welke maat slippers heb je dan stuuren we wel een paar goeie op.
knufel van mijn Herbert
lieve mop
vrijdag je kaart ontvangen....volg met plezier je tocht....het mooiste blijft voor mij nog altijd het gevoel van eenheid wat onstaat tussen mensen op zo'n tocht (de gouden randjes avond)...dat de verschillen tussen mensen wegvallen, niet belangrijk zijn....alleen het gevoel met elkaar te zijn, te delen i.p.v. te verdelen...dan is alles mogelijk... de ontroering die dat geeft...kostbare ervaringen...een prachtige tocht daardoor.....liefs en een aai (meerdere zelfs) over je zere voeten....
Hoi Lieve Ans,
Net even heerlijk je uitgebreide verslagen gelezen. Wat een prachtig verslag zeg. Zoiets wil ik ook ooit nog eens gaan doen hoor. Het lijkt me geweldig. Vooral wat je beschreef over het uitwisselen met mensen in een kring spreekt me erg aan en de ontmoeting met....
Jammer dat je nu zo last moet krijgen van je voeten, je aandacht wordt daar dan zo op geconcentreerd. Blijf genieten, dikke kus Anny XXX