nu in de bodega
21/9
Vandaag lekker rond 7.00 geontbijt en rond 7.45 op pad. De tocht leid me door schilderachtige bergdorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan.Opnieuw is het dalen over alleen maar keien en rotsen geen pretje maa ik doe het heel voorzichtig aan want ik heb tijd genoeg. veel pelgrims vragen van welk dorpje ik kom en waar ik naar toe ga. En ik zeg 9 van de 10 keer dat ik dat niet weet en dat de weg me wel zal leiden. Dat op hun beurt vinden ze dan weer geweldig iedereen is druk met plannen en boeken bekijken en ik doe maar wat maar ik voel me er goed bij. En verkeer natuurlijk in de luxe omstandigheid dat ik geen vliegtuig of trein hoef te halen op een bepaalde datum. Dat niet altijd bij de les zijn heeft ook zijn risico's, ik had bevoorbeeld nog 0.20 eurocent op zak en had het geluk vandaag door een grote stad met bank te komen anders had ik toch een probleem gehad. De volgende keer dus maar iets meer geld opnemen.Maar goed er wordt voor me gezorgd zeg ik altijd en nu dus ook. Nu in een herberg met 160 bedden en hele leuke hospitera's. Net een blik chili open getrokken en lekker hier in de keuken opgegeten. Ries en Inez even gebeld en nu te bedde.
22/9
moeilijk in kunnen slapen gisterenavond met name de spanjaarden zijn een luidruchtig volkje.Om 6.30 op pad en dik een uur verkeerd gelopen. Toen op geluk een andere route gekozen en zo na drie uur weer op de goede weg beland.Later een prachtige wandeling door de bodegawijngaarden. Iedereen lijkt hier bezig met het binnenhalen en verwerken van de druivenoogst. niet alleen op het land maar elke schuurdeur die openstaat geeft een blik op houten of stalen vaten voor de beroemde wijnssoort. Nu in een redelijke alternavieve herberg.Even de stad in geweest lekker koffie gedronken en een lampje gekocht want het is toch al langer donker s'ochtends en we moeten steeds vroeger op pad willen we op tijd ergens komen om een bed te hebben. Ja de drukte met voornamelijk spaanse pelgrims neemt toe omdat zei maar 100 km hoeven te lopen omhun compostellate krijgen.Het is nu om 19.30 nog heerlijk in de zon maar voor morgen is regen voorspeld. Morgen kunnen we kiezen uit de oude en een alternatieve route ik kies voor de laatste . Over de stijle bergen is mooier maar heel zwaar en met regen nog beroerder. Verder is er13 km lang geen dorp wat ik als alleenstaand reiziger toch een beetje link vind.Verder gaat het gerucht dat de paus de 6e in santiago zal zijn ben heel benieuwd of dat ook echt zo is maar dat horen we nog wel. Bianca ik heb nog niets gehoord opschieten mop met bevallen want het is zo donderdag. Vanuit het lekkere spanje veel succes gewenst met de bevalling doei Ans